zondag, 22 oktober 2017 | 14:00 | STUK

Jennifer Walshe A History of the Voice - Self Care II (wereldcreatie)

Laat u niet misleiden door de encyclopedische titel van de nieuwe creatie van Walshe. Wie zich het werk dat Jennifer Walshe in 2015 met het Nadar Ensemble bracht nog herinnert, beseft dat A History of the Voice - Self Care II allerminst geschiedkundig wordt.

De componiste krijgt carte blanche om met haar onnavolgbare associatievermogen voor de vier zangeressen en zangers van het jonge HYOID alle vocale mogelijkheden af te tasten. In een eerste toelichting over haar plannen voor dit werk vermeldde Walshe in één adem Billy Joel en ‘chanting’ bij bizarre sekten en ergens duikt de vraag op wat het betekent voor een mens om een dolfijn te leren tellen met een accent uit New Jersey…


Composition commission by HYOID Contemporary Voices, with the support of

Image result for ernst von siemens music foundation

Programma

Jennifer Walshe A History of the Voice - Self Care II (wereldcreatie)

Co-commissie: Huddersfield Contemporary Music Festival, met steun van de Ernst van Siemens Musikstiftung

Coproductie: residentie in deFENIKS met de steun van WALPURGIS / foto (c) WALPURGIS

Componisten

Jennifer Walshe

Jennifer Walshe werd geboren in Dublin, Ierland in 1974. Ze studeerde compositie bij John Maxwell Geddes aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama, Kevin Volans in Dublin en studeerde af aan de Northwestern University, Chicago, met een doctoraat in de compositie in juni 2002. In 2003-2004 was Jennifer fellow van Akademie Schloss Solitude, Stuttgart. Tijdens 2004-2005 woonde ze in Berlijn als gast van het DAAD Berliner Künstlerprogramm. In 2007 werd ze bekroond met een subsidie van de Stichting voor Hedendaagse Kunst, New York. In 2008 werd ze bekroond met de Praetorius Muziek Prijs voor Compositie van het Niedersächsische Ministerium für Wissenschaft und Kultur. (Foto: A.T. Schaefer)

Website Jennifer Walshe

Uitvoerders

HYOID

HYOID (/ˈhaɪɔɪd/) is een ensemble van vocale solisten gespecialiseerd in hedendaagse muziek en gevestigd in Brussel. De zeer uitgebreide ervaring en techniek van de klassiek getrainde zangers maakt dat Hyoid elke productie met een open geest tegemoet gaat. Het ensemble cultiveert nauwe samenwerkingen met componisten, uitvoerders en artiesten van haar generatie. Het ensemble, met een bezetting van 2 to 8 zangers naargelang de productie, zingt naast a capella ook met instrumentale ensembles en electronics. (foto: Graham Hardy)

Fabienne Seveillac & Els Mondelaers, mezzo-sopraan
Andreas Halling, tenor

Tiemo Wang, bariton

Website HYOID

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

H. Hartkliniek, Naamsestraat 102c

De lijn

Lijnen 1 en 2
Halte H. Hartkliniek

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.