Ga verder naar de inhoud

Frederik Croene & Amina Osmanu, Lore Binon, IKRAAAN

Counterforces

Tegen de achtergrond van een dystopische toekomst, komen drie jonge zangeressen samen in een sessie van gezongen bezweringen en magische incantaties. Een rituele oerschreeuw van drie vrouwelijke stemmen uit drie vocale tradities, IKRAAAN, Amina Osmanu en Lore Binon met profetische teksten van dichteres Dominique De Groen en muziek van componist en pianist Frederik Croene.

Copresentatie Wilde Westen, November Music, Concertgebouw Brugge, Klarafestival / Productie B-Classic, i.h.k.v. Sounds Now, mede gefinancierd door het programma Creative Europe van de Europese Unie

za 21 okt · 20:30

Programma

20:30

Concert

F. Croene: Counterforces

Tips voor jou

Marco Blaauw
Transit

Marco Blaauw

Milica Djordjevic, Raven Chacon, Ayanna Witter-Johnson, Dai Fujikura
za 21 okt · 17:30
Zwerm
Transit

Zwerm & Sophia Burgos, Sofia Jernberg

Christopher Trapani
zo 22 okt · 17:30

Componist & uitvoerders

Frederik Croene

Frederik Croene

Pianist Frederik Croene ontwikkelde een handvol trajecten waarin hij reflecteert op de steeds veranderende en gelaagde identiteit van de klassieke pianist. Hij werkte intensief samen met hedendaagse componisten als Michael Beil, Simon Steen-Andersen, Michael Finnissey en Stefan Prins. Zijn concept van Le Piano Démécanisé (de ontmantelde piano, ontdekt als een objet trouvé) was een keerpunt om componist/performer te worden.

Amina Osmanu

Amina Osmanu

Zangeres Amina Osmanu a.k.a. Amos vormt samen met Truenoys A/T/O/S (a taste of struggle). In 2020 brachten ze een derde album Waterman uit. “Zo hees en broeierig als haar zang, zo kordaat is haar frasering: een vleugje Jorja Smith in combinatie met het onderkoelde van Martina Topley-Bird,” dixit De Morgen.

Lore Binon

Lore Binon

Sopraan Lore Binon wil zich graag opwerpen als verdedigster van het kwetsbare liedgenre. Haar fijngevoelige en rijke muzikale persoonlijkheid maakt haar een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland voor zowel het symfonisch repertoire als oude muziek. Daarnaast is Binon actief in de werelden van kamermuziek, muziektheater en hedendaagse muziek.

IKRAAAN

IKRAAAN

Via haar liefde voor de Nederlandse taal leerde IKRAAN haar passie voor muziek om te zetten in eigen werk. Ze ontwikkelde haar dromerige zangstijl die je in een handomdraai meeneemt in een unieke wereld. Met haar muziek snijdt ze moeilijke onderwerpen aan: obstakels, een hobbelige levensweg en de pijn van het fundamenteel anders zijn.

Een rituele oerschreeuw van drie vrouwelijke stemmen uit drie vocale tradities.

Tickets

€ 20

Frederik Croene & Amina Osmanu, Lore Binon, IKRAAAN za 21 okt 2023 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info