Ga verder naar de inhoud

Festival 20·21

25 sep > 29 okt 2023 Leuven
open mind, open ears
Transit
20 > 22 okt 2023

Festival 20·21 is de jaarlijkse Leuvense hotspot voor klassieke muziek uit de 20e en 21e eeuw. Open oren ontmoeten er de klankrijkdom van te (her)ontdekken repertoire en muzikale geheimtips, of kunnen zich tijdens de Transit-driedaagse laten verrassen door begeesterende eigentijdse creaties.

In de kijker

Pelleas en Melisand video

"Ne me touchez pas" Openingsconcert 2023

Maurice Maeterlinck inspireerde Arnold Schönberg tot een duizelingwekkende partituur over de zonderlinge liefde van Melisande voor Pelleas, en Alexander von Zemlinsky tot een fascinerende liedercylus.

Zestien musici van Het Collectief, sopraan Katrien Baerts en video-artieste Lise Bruyneel staan borg voor een beklijvende en poëtische avond.  Ma 25 sep om 20:30

Trio Khaldei

Genadeloos met Oestvolskaja

Galina Oestvolskaja laat eenvoudige melodische motieven clashen met spijkerharde akkoorden. Ze is een van de meest unieke, radicale en compromisloze stemmen in het muzieklandschap.

Trio Khaldei en Benjamin Dieltjens gaan de strijd aan met Oestvolskaja. Béla Bartók zorgt met Nachtmuziek voor het balsemend refrein. Wo 27 sep om 20:30

Agenda

Maarten Beirens Transit 2022
Artistieke drijfveren

Transit 2023: enthousiast - kleurrijk - variatie - divers

Transit 2023 is een festival dat op enthousiaste wijze een kleurrijke – diverse – variëteit aan nieuwe muziek omarmt. Je kunt er heerlijk grasduinen in de nieuwe muziek.

Lees verder
Pieter Bergé

Voor veel muziekliefhebbers houdt de muziekgeschiedenis nog altijd op rond 1900. De muziek die daarna komt geldt vaak als vergezocht, ontoegankelijk en ongenietbaar.

Lees verder