Ga verder naar de inhoud
Artistiek directeur Pieter Bergé
Artistieke drijfveren

Voorbij de genotsimperatief

De laatste jaren wordt klassieke muziek vaker en vaker aangeboden als een puur genotsartikel. Op zich is er natuurlijk niets mis met genieten, maar misschien mogen we toch een ietsepietsie ambitieuzer zijn. Muziek heeft immers meer te bieden en de mens trouwens ook. Festival 20·21 wil dat extraatje graag een beetje aanwakkeren – met open oren en open geest, natuurlijk.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor informatie over de op til zijnde concerten en alles wat daarrond beweegt: een artikel in de krant, een cursus, een gesprek, een beeldverslag...
of volg ons via
We gebruiken je email enkel voor het sturen van de nieuwsbrief. Meer info in onze privacy policy. Uitschrijven kan onderaan in elke nieuwsbrief.
Maarten Beirens Transit 2022
Artistieke drijfveren

Transit: Partytime (as usual)

Terwijl Festival 20·21 dit jaar de dertigste verjaardag viert, pronkt Transit met zijn 25e editie. Zoals het een jonge twintiger betaamt, vieren we dat niet met groots vertoon (of toch ook een beetje, want we hebben een heus orkest te gast), maar gaan we in onze jeugdige levenslust ervan uit dat ieder (Transit)weekend opnieuw een feest is.

Lees verder

1874 was een grand cru jaar voor de westerse muziek. In Wenen werd Schönberg geboren. Met zijn sprong in de atonaliteit verlegde hij voor eens en altijd de grenzen van ons muzikaal bewustzijn.

Lees verder
Festival 20·21 - 10.10.2023  Eeuwig licht - Lets Radiokoor inleiding Jan Christiaens

Sfeerbeelden

Lees verder
Festival 20·21 Editie 2022 Boho Strings

Proef van de festivalsfeer

Lees verder