Ga verder naar de inhoud

Marco Blaauw

Global Breath

Milica Djordjevic, Raven Chacon, Ayanna Witter-Johnson, Dai Fujikura

Hoe universeel is een trompetklank? Zou in een soort mondstuk-met-klankbeker blazen een muzikale oerervaring zijn die wereldwijd in allerlei verwante vormen opduikt? Vanuit zulke vragen gaat Marco Blaauw in Global Breath op zoek naar wat zijn instrument aan diverse gedaanten kan aannemen, in een bonte verzameling solo-werken met elektronica. 

Als solist en als lid van Ensemble Musikfabrik hebben alle groten der aarde al voor de virtuoze talenten van Blaauw geschreven. In het vooruitzicht van zoveel straf getoeter houden we nu al globaal de adem in.

Copresentatie Concertgebouw Brugge

za 21 okt · 17:30

Programma

17:30

Concert

M. Djordjevic 

R. Chacon

A. Witter-Johnson 

D. Fujikura

Tips voor jou

Transit

Maarten Beirens & componisten

za 21 okt · 16:00
Ensemble Klang
Transit

Ensemble Klang

Maya Verlaak, Jesse Broekman
zo 22 okt · 14:00

Uitvoerder

Marco Blaauw

Marco Blaauw

Belangrijke focus voor Marco Blaauw heeft steeds gelegen op het verder ontwikkelen van de trompet, zijn speeltechniek en het initiëren van nieuw repertoire. Blaauw werkt nauw samen met componisten van deze tijd. Veel werken zijn speciaal voor hem geschreven, waaronder composities van Peter Eötvös, Wolfgang Rihm en Rebecca Saunders.

Componisten

Milica Djordjevic

Milica Djordjevic

De Servische componiste Milica Djordjević studeerde compositie in Belgrado, waar ze ook de studie productie, geluids- en muziekopname afrondde, evenals een gespecialiseerde opleiding in elektronische muziek. Ze voltooide haar postdoctorale specialisatiestudie compositie in Straatsburg. Ze werkt en woont nu in Berlijn.

Raven Chacon

Raven Chacon

Raven Chacon is een componist, performer en installatiekunstenaar uit Fort Defiance, Navajo Nation (VS). Sinds 2004 begeleidt hij meer dan 300 componisten van middelbare scholen bij het schrijven van nieuwe strijkkwartetten voor het Native American Composer Apprenticeship Project (NACAP). In 2022 ontving hij de Pulitzer Prize in Music voor zijn compositie Voiceless Mass.

Ayanna Witter-Johnson

Ayanna Witter-Johnson is een veelzijdige zangeres, songwriter, pianiste en celliste. Ze heeft een fenomenaal meesterschap in het naadloos overschrijden van de grenzen van klassiek, jazz, reggae, soul en R&B. "Als tweede-generatie Jamaicaanse, geboren in Groot-Brittannië, is mijn muziek een oeuvre dat mijn voorouderlijke erfgoed, cultuur en identiteit vertegenwoordigt, viert en eert," legt ze zelf uit.

Dai Fujikura

Dai Fujikura

Componist Dai Fujikura, geboren in Japan, verhuisde op vijftienjarige leeftijd naar Groot-Brittannië. Fujikura werkt samen met artiesten uit verschillende muziekgenres, zoals experimentele pop en improvisatie, en hij componeert vaak in directe communicatie met hen. Zijn werken werden reeds gedirigeerd en gespeeld door internationale artiesten als Pierre Boulez, Peter Eötvös, Martyn Brabbins en Jean-Guihen Queyras.

Zou in een soort mondstuk-met-klankbeker blazen een muzikale oerervaring zijn die wereldwijd in allerlei verwante vormen opduikt?

Tickets

€ 16

Marco Blaauw za 21 okt 2023 · 17:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info