Ga verder naar de inhoud

Jan Michiels, Diede Verpoest, Pieter Jansen, Emile Souvagie, Lore Binon, Inge Spinette

Hommage à ...

Kurtág, Schumann, Tsjaikovski, Boulez, Stravinski, Berg, Schönberg, Bach, Brahms

Enkele minuscule werkjes van György Kurtág sturen dit niet te missen muzikale verhaal met muziek van Bach tot vandaag.

De muziekgeschiedenis loopt over van de hommages: aan collega-componisten uit heden of verleden, geliefde uitvoerders, leraars, vrienden en vriendinnen, mecenassen, onbereikbare liefdes... 

De Hongaarse componist György Kurtág schreef er tientallen die her en der opduiken in zijn oeuvre. Enkele daarvan vormen het vertrekpunt van dit collageconcert. Samen vertellen ze een gevarieerd verhaal in vijf hoofdstukken, met muziek van Bach tot vandaag.

Jan Michiels kreeg carte blanche om een ensemble samen te stellen voor dit Hommageconcert. Naast pianiste Inge Spinette en sopraan Lore Binon koos hij daarbij resoluut voor musici die nog aan het begin van hun carrière staan – als een soort ode aan de toekomst.

Diede Verpoest neemt de altvioolpartij voor zijn rekeningen, Pieter Jansen de vioolpartij. 

Emile Souvagie geeft het beste van zichzelf op de klarinet.

Programma

19:45

Intro

Pieter Bergé

20:30

Concert

Kurtág, Schumann, Tsjaikovski, Boulez, Stravinski, Berg,  Schönberg, Bach, Brahms

Tips voor jou

Jan Michiels Transit 2021

Olav Grondelaers, Jan Michiels

do 7 sep · 19:00

Lore Binon, Inge Spinette

Erik Satie, Francis Poulenc, ...
zo 8 okt · 14:30

I SOLISTI, Jan Michiels

Duke Ellington, Bohuslav Martinů, Ervín Schulhoff, Francis Poulenc
do 26 okt · 20:30

Uitvoerders

Jan Michiels

Jan Michiels

Pianist Jan Michiels staat bekend om zijn zeer persoonlijke en veelgelaagde omgang met het pianorepertoire, door oud en nieuw in telkens wijzigende perspectieven te combineren. Hij geeft zijn programma’s vorm vanuit een voortdurende dialoog met de levende muziekgeschiedenis. Zo werkte Michiels intens samen met componisten als György Kurtág, Karel Goeyvaerts en Kris Defoort.

Diede Verpoest

Diede Verpoest

Diede Verpoest bulkt van talent en kijkt over de muziekgrenzen heen. Hij speelt niet alleen klassieke muziek, maar ook folk, jazz en vrije improvisatie, op viool en altviool. Verpoest is een rising star in de kamermuziekwereld. Op Klara viel hij tweemaal in de Supernova-ensembleprijzen en was hij een van ‘De Twintigers’ tijdens editie 2021.

Pieter Jansen

Pieter Jansen

Violist Pieter Jansen heeft een grote passie voor hedendaagse muziek. Hij is sinds 2006 solo violist van SPECTRA en wordt regelmatig uitgenodigd door o.a. Ensemble Multilatérale, HERMESensemble en Ictus. Na zich jarenlang geconcentreerd te hebben op het strijkkwartetrepertoire legt hij zich nu met Trio Khaldei toe op het repertoire voor pianotrio.

Emile Souvagie

Emile Souvagie

Emile Souvagie is eerste klarinettist bij Opera Ballet Vlaanderen, ‘NextGeneration Artist’ bij I SOLISTI en lid bij het Verbier Festival Orchestra. Hij studeerde klarinet en oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Benjamin Dieltjens en vervolmaakte zich verder in Stockholm en Keulen. In 2021 was Souvagie een van ‘De Twintigers’ op Klara.

Lore Binon

Lore Binon

Sopraan Lore Binon wil zich graag opwerpen als verdedigster van het kwetsbare liedgenre. Haar fijngevoelige en rijke muzikale persoonlijkheid maakt haar een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland voor zowel het symfonisch repertoire als oude muziek. Daarnaast is Binon actief in de werelden van kamermuziek, muziektheater en hedendaagse muziek.

Inge Spinette

Inge Spinette

Pianiste Inge Spinette wordt geloofd voor haar subtiel en intelligent kleurenspel waarbij ze de schakeringen van uitgepuurde emotie volledig beheerst. Ze leidt een dubbele carrière als Lied-interpreet en opera coach in De Munt. Daarnaast is ze docente Lied aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze gaf reeds talloze recitals met gerenommeerde zangers.

Tientallen, meestal minuscule hommages, krioelen door het oeuvre van György Kurtág.

Tickets

€ 20

Jan Michiels, Diede Verpoest, Emile Souvagie, Lore Binon, Inge Spinette di 10 okt 2023 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

Grote Aula Maria-Theresiacollege

Sint-Michielsstraat 6
3000 Leuven

De Lijn halte Sint-Michielskerk Plan je route
Parking Heilig Hart en Parking Ladeuze Plan je route
Grote Aula MTC is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info.