Ga verder naar de inhoud

I SOLISTI, Jan Michiels

Satire Satie

Erik Satie, Igor Stravinski, Francis Poulenc
+ Deel van Themadag Satie s'amuse

In Satire Satie draait alles rond een van Saties meest opmerkelijke meesterwerken: Parade, een notoir ‘succès de scandale’ uit de Franse muziekgeschiedenis. Satie flirt er met de verlokkingen van de onzin en de slechte smaak, maar etaleert bovenal zijn muzikale humor. De meesterwerken van Poulenc en Stravinski knetteren feestelijk mee in de Franse klankenorgie van de jaren 1920.      

Musici van dienst zijn I SOLISTI, het Antwerpse blazersensemble dat geen avontuur schuwt en steeds speelt op het scherp van de snee. 

Videokunstenares Lise Bruyneel zorgt voor extra sfeer met enkele pittige tekstcollages uit geschriften van Satie en sommige van zijn al even excentrieke tijdgenoten.

zo 8 okt · 17:30

Programma

17:30

Concert

E. Satie: Sonnerie pour réveiller le bon gros roi des singes / Tenture de cabinet préfectorale / Parade arr. T. Mulleman / Chez un bistrot

I. Stravinski:Octet

F. Poulenc: Sextet

Uitvoerders

I SOLISTI

I SOLISTI

I SOLISTI verenigt topmusici die elk afzonderlijk een stevige reputatie hebben opgebouwd als solist, orkest- of kamermusicus. Een vaste kern van een twintigtal muzikanten wordt uitgebreid of ingeperkt, afhankelijk van het project. Het muzikale erfgoed van 250 jaar blazers(r)evolutie van Mozart tot vandaag is de rode draad en wordt vol overgave uitgedragen maar ook continu in vraag gesteld en vernieuwd.

Jan Michiels

Jan Michiels

Pianist Jan Michiels staat bekend om zijn zeer persoonlijke en veelgelaagde omgang met het pianorepertoire, door oud en nieuw in telkens wijzigende perspectieven te combineren. Hij geeft zijn programma’s vorm vanuit een voortdurende dialoog met de levende muziekgeschiedenis. Zo werkte Michiels intens samen met componisten als György Kurtág, Karel Goeyvaerts en Kris Defoort.

Lise Bruyneel

Lise Bruyneel

Of het nu gaat om Lise Bruyneels vroegere carrière als celliste, het vinden van het juiste beeld voor een voorstelling, het maken van videocollages of het bedenken welk poëtisch project de voorbijganger op straat zal aanspreken. De aanpak is vergelijkbaar: op een creatieve en emotionele manier, vaak ritmisch, op het raakvlak tussen kunstenaars en publiek staan.

Inge Spinette

Ook te horen op de themadag

Salon Satie met Lore Binon en Inge Spinette

Parade is een van Saties meest prestigieuze projecten, alleen al door de samenwerking met de Ballets Russes en hun choreograaf Léonide Massine, kostuum- en decorontwerper Pablo Picasso en tekstschrijver Jean Cocteau.

Tickets

RANG 1 € 25 - RANG 2 € 23

I SOLISTI, Jan Michiels zo 8 okt 2023 · 17:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

30CC/Schouwburg

Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Kom je met de fiets?

TIP! Er is een ondergrondse fietsparking aan het Rector De Somerplein. Je fiets staat er veilig, droog en gratis.

De Lijn halte Rector De Somerplein Plan je route
Parkings Centrum Leuven Kies je parking uit
30CC/Schouwburg is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info