Ga verder naar de inhoud

Zwerm & Sophia Burgos, Sofia Jernberg

Noise Uprising

Christopher Trapani

In zijn liedcyclus Noise Uprising buigt de Amerikaanse componist Christopher Trapani zich over de plotse stroom aan grammofoon-opnames van niet-klassieke muziek in de jaren 1920. Krakende 78 toerenplaten met jazz, fado, son, rembetiko, tango en nog veel meer zijn het uitgangspunt voor een compositie die al die inspiraties verweeft tot een nieuw cross-cultureel netwerk. 

De stemmen van Sophia Burgos en Sofia Jernberg en de elektrische gitaren van Zwerm slaan zo de brug tussen, zeg maar, gamelan en salsa, maqâms en raga’s, flamenco en tango.

Coproductie Huddersfield Contemporary Music Festival, November Music, Wilde Westen, i.h.k.v. Sounds Now, mede gefinancierd door het programma Creative Europe van de Europese Unie

zo 22 okt · 17:30

Programma

17:30

Concert

C. Trapani: Noise Uprising

Tips voor jou

Transit

Maarten Beirens & componisten

zo 22 okt · 16:00
Relics
Transit

SPECTRA / HYOID

Mauro Lanza, Claudio Panariello
zo 22 okt · 20:30

Uitvoerders

Zwerm

Zwerm

Zwerm is een elektrisch gitaarkwartet gevestigd in België en opgericht in 2007. Doorheen de jaren heeft de groep samengewerkt met verschillende componisten, performers en beeldend kunstenaars. Zwerm heeft nooit gestreefd naar een eenzijdig artistiek profiel. De afgelopen tien jaar flirtte het kwartet reeds met Engelse renaissancemuziek, hedendaagse muziek en experimentele pop/rock.

Sophia Burgos

Sophia Burgos

De Puerto Ricaans-Amerikaanse sopraan Sophia Burgos is internationaal snel in opkomst als een jong talent met een uitstekende intelligentie, muzikaliteit en podiumprésence. Burgos is een voorvechtster van hedendaagse muziek. Ze wordt dan ook geregeld gevraagd om wereldpremières te zingen.

Sofia Jernberg

Sofia Jernberg

Sofia Jernberg is zangeres/stemkunstenares en componiste. Haar werk richt zich op onconventionele technieken en geluiden zoals non-verbale vocalisatie, gespleten tonen, toonloze zang en vervorming. Muziektheater en hedendaagse opera spelen een belangrijke rol in Jernbergs artistieke werk, evenals samenwerkingen met beeldende kunstenaars.

Componist

Christopher Trapani

Christopher Trapani

De Amerikaans-Italiaanse componist Christopher Trapani synthetiseert uiteenlopende invloeden en verweeft Amerikaanse en Europese stijlen tot een persoonlijke esthetiek die zich niet makkelijk laat classificeren. Verwijzingen naar Delta Blues, Appalachian folk tunes, dance band foxtrots, shoegaze gitaareffecten en Turkse makam zijn te horen naast spectrale deiningen en meanderende canons.

Ze slaan zo de brug tussen, zeg maar, gamelan en salsa, maqâms en raga’s, flamenco en tango.

Tickets

€ 16

Zwerm & Sophia Burgos, Sofia Jernberg zo 22 okt 2023 · 17:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info