Ga verder naar de inhoud

I SOLISTI, Jan Michiels

The Duke Story

Duke Ellington, Bohuslav Martinů, Ervín Schulhoff, Francis Poulenc

The Duke Story is een feest van de kruisbestuiving tussen jazz en klassiek, honderd jaar geleden én vandaag.

Heel wat Europese componisten raakten na de Eerste Wereldoorlog in de ban van de Amerikaanse jazz. Onder andere Bohuslav Martinů, Ervín Schulhoff en Francis Poulenc lieten zich er gretig door inspireren in enkele van hun pittigste kamermuziekwerken.

In The Duke Story combineren I SOLISTI deze werken met nieuwe composities die Erik Desimpelaere maakte op basis van wereldbekende tunes van Duke Ellington, zelf een van de belangrijkste jazz-coryfeeën uit de jaren 1920. 


I SOLISTI is niet alleen een groep excellente blaasmusici, het is bovenal een ensemble dat steeds weer op zoek gaat naar programma’s en concertformules die verrassen, verblijden en verwonderen.

The Duke Story kenschetst hen ten voeten uit: het is een muzikaal avontuur dat geen grenzen kent, dat tegenstellingen als mogelijkheden ziet en dat het beste van twee werelden verbindt.


i.s.m. UUR KULTUUR KU Leuven - info UUR KULTUUR tickets

Opname door Klara voor het programma Klara Live

Programma

19:45

Intro 

Klaas Coulembier (Dutch only)

20:30

Concert

D. Ellington: Take the “A” Train / In a Sentimental Mood / Prelude to a Kiss / Caravan arr. Erik Desimpelaere

B. Martinů: Sextet

E. Schulhoff: Divertissement

F. Poulenc: Sextet

Tips voor jou

I SOLISTI, Jan Michiels

Erik Satie, Igor Stravinski, Francis Poulenc
zo 8 okt · 17:30

Uitvoerders

I SOLISTI

I SOLISTI

I SOLISTI verenigt topmusici die elk afzonderlijk een stevige reputatie hebben opgebouwd als solist, orkest- of kamermusicus. Een vaste kern van een twintigtal muzikanten wordt uitgebreid of ingeperkt, afhankelijk van het project. Het muzikale erfgoed van 250 jaar blazers(r)evolutie van Mozart tot vandaag is de rode draad en wordt vol overgave uitgedragen maar ook continu in vraag gesteld en vernieuwd.

Jan Michiels

Jan Michiels

Pianist Jan Michiels staat bekend om zijn zeer persoonlijke en veelgelaagde omgang met het pianorepertoire, door oud en nieuw in telkens wijzigende perspectieven te combineren. Hij geeft zijn programma’s vorm vanuit een voortdurende dialoog met de levende muziekgeschiedenis. Zo werkte Michiels intens samen met componisten als György Kurtág, Karel Goeyvaerts en Kris Defoort.

Tickets

€ 20 

I SOLISTI, Jan Michiels 26 okt do 26 okt 2023 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

Grote Aula Maria-Theresiacollege

Sint-Michielsstraat 6
3000 Leuven

De Lijn halte Sint-Michielskerk Plan je route
Parking Heilig Hart en Parking Ladeuze Plan je route
Grote Aula MTC is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info.