Ga verder naar de inhoud

HERMESensemble

The Times Academy

Davide Paolillo, Alice Yeung, Ellen Jacobs, Yngwie Janseghers

Al enkele jaren geeft het HERMESensemble de kans aan jonge componisten om intens met het ensemble aan een compositie te werken. Zo helpen ze de afstand van jonge componist-in-opleiding naar het professionele podium net dat tikkeltje kleiner te maken. 

De opwindende resultaten van de recentste lichting zijn in dit concert te horen. De jeugd heeft recht op een plek op het Transit-podium want de ‘times’, zo weten we immers, die zijn ‘a-changing’.

zo 22 okt · 12:00

Programma

12:00

Concert

D. Paolillo

A. Yeung

E. Jacobs

Y. Janseghers

Tips voor jou

Transit

MATRIX-project

Karel Stulens, Geoffa Fells
za 21 okt · 12:00
Ensemble Klang
Transit

Ensemble Klang

Maya Verlaak, Jesse Broekman
zo 22 okt · 14:00

Uitvoerders

HERMESensemble

HERMESensemble

HERMESensemble wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar het nu. Het ensemble vertelt het muzikale verhaal van 1950 tot 2050 en bestudeert de recente evoluties in de muzikale uitvoeringspraktijk. HERMESensemble vormt ook zelf een scheppende en innoverende kracht van nieuwe muziek en biedt jong talent de gelegenheid om in cocreatie de grenzen van de muziekkunst te verleggen.

Componisten

Davide Paolillo

Davide Paolillo

Davide Paolillo is een Italiaanse componist die in Brussel gevestigd is. Omdat hij geïnteresseerd is in het fysieke aspect van geluid en in de relatie tussen componist en uitvoerder, richt hij zijn compositiepraktijk op het directe experimenteren met instrumenten door het gebruik van alledaagse voorwerpen, voorbereidingen, vervorming van de instrumentenbouw en het gebruik van elektronica en versterking.

Alice Yeung

Alice Yeung

Alice Yeung is componist, geluidskunstenaar en interdisciplinair kunstenaar. Ze experimenteert graag met nieuwe mogelijkheden en benaderingen voor publiek en uitvoerders binnen uiteenlopende dimensies, waarbij ze verschillende botsende elementen of muziekgenres combineert met frictie en samenhang. Haar werken variëren van orkestrale muziek, elektronische muziek en kamermuziek tot experimentele interdisciplinaire participaties.

Ellen Jacobs

Ellen Jacobs

Muziek was al snel een belangrijk onderdeel van Ellen Jacobs’ leven. Ze startte met fluit spelen op zevenjarige leeftijd en haar muzikale pad leidde haar uiteindelijk tot compositiestudies aan het conservatorium van Gent bij Daan Janssens waar ze in 2021 haar masterdiploma behaalde. Jacobs werkte al samen met ensembles zoals Nemø ensemble, HERMESensemble, ensemble Adapter en plus/minus.

Yngwie Janseghers

Yngwie Janseghers

Yngwie Janseghers studeert compositie bij Bram Van Camp en Steven Prengels aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Momenteel werkt Janseghers voor zijn composities samen met o.a. het Belgische ensemble I SOLISTI en het Duitse Ensemble Modern. Eerder werden zijn composities uitgevoerd door o.a. Antwerp Symphony Orchestra, HERMESEnsemble en Vlaams Radiokoor.

Tickets

€ 16

HERMESensemble zo 22 okt 2023 · 12:00
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info