Ga verder naar de inhoud

Anthony Devriendt, Sylvia Huang, Jan Michiels

Verre echo’s

Johannes Brahms, György Ligeti

Brahms’ Hoorntrio is een unicum in het romantische repertoire. 

Nooit eerder kwam een componist op het idee om de klank van hoorn, viool en piano zo innig met elkaar te verstrengelen. Het leverde een immens mooi werk op, dat andere componisten blijkbaar de moed ontnam om voor dezelfde bezetting te schrijven. 

Dat gebeurde pas weer in 1982, toen de Hongaar György Ligeti een nieuw hoorntrio componeerde, als eerbetoon aan Brahms dan nog! In Verre echo’s krijg je beide werken te horen. De stijlen contrasteren heerlijk, ook in de selectie van pianowerken die elk trio inleidt.

Ligeti en Brahms zijn altijd al twee favoriete componisten van Jan Michiels geweest. Dat hij ze nu zo nauw op elkaar kan betrekken is voor hem en voor ons een geschenk uit de hemel. Voor de twee hoorntrio’s zoekt hij het gezelschap op van violiste Sylvia Huang (laureate en winnares van de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd 2019) en hoornist Anthony Devriendt, de eerste hoornist van het Belgian National Orchestra, die pas nog een prachtige uitvoering van Ligeti’s hoornconcerto bracht.

Concert van de stad Leuven 

ma 2 okt 2023 · 20:30
Iers College

Programma

19:45

Intro 

Klaas Coulembier

20:30

Concert

Johannes Brahms: Klavierstück op. 118 nr. 6 & op. 119 nr. 1, nr. 4 / Intermezzo op. 117 nr. 1 / Hoorntrio op. 40

György Ligeti: Études Touches blocquées nr. 3 /  Fém nr. 8 / Automne nr. 6 / Fanfares nr. 4 / Hoorntrio

Programmaboekje

Verre echo's download

Deel deze pagina