Ga verder naar de inhoud

Anthony Devriendt, Sylvia Huang, Jan Michiels

Verre echo’s

Johannes Brahms, György Ligeti

Brahms’ Hoorntrio is een unicum in het romantische repertoire. 

Nooit eerder kwam een componist op het idee om de klank van hoorn, viool en piano zo innig met elkaar te verstrengelen. Het leverde een immens mooi werk op, dat andere componisten blijkbaar de moed ontnam om voor dezelfde bezetting te schrijven. 

Dat gebeurde pas weer in 1982, toen de Hongaar György Ligeti een nieuw hoorntrio componeerde, als eerbetoon aan Brahms dan nog! In Verre echo’s krijg je beide werken te horen. De stijlen contrasteren heerlijk, ook in de selectie van pianowerken die elk trio inleidt.

Ligeti en Brahms zijn altijd al twee favoriete componisten van Jan Michiels geweest. Dat hij ze nu zo nauw op elkaar kan betrekken is voor hem en voor ons een geschenk uit de hemel. Voor de twee hoorntrio’s zoekt hij het gezelschap op van violiste Sylvia Huang (laureate en winnares van de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd 2019) en hoornist Anthony Devriendt, de eerste hoornist van het Belgian National Orchestra, die pas nog een prachtige uitvoering van Ligeti’s hoornconcerto bracht.

ma 2 okt · 20:30

Programma

19:45

Intro 

Klaas Coulembier

20:30

Concert

Johannes Brahms: Klavierstück op. 118 nr. 6 & op. 119 nr. 1, nr. 4 / Intermezzo op. 117 nr. 1 / Hoorntrio op. 40

György Ligeti: Études Touches blocquées nr. 3 /  Fém nr. 8 / Automne nr. 6 / Fanfares nr. 4 / Hoorntrio

Programmaboekje

Verre echo's 

Tips voor jou

Jan Michiels Transit 2021

Olav Grondelaers, Jan Michiels

do 7 sep · 19:00

Jan Michiels

Erik Satie, Franz Liszt
zo 8 okt · 11:00

Korpus Kwartet, Celine Hoex & Eva Traa

Siebe Thijs, Douglas Hill, Eugène Bozza
zo 29 okt · 7:30

Uitvoerders

Anthony Devriendt

Anthony Devriendt

Hoornist Anthony Devriendt is solist bij het Nationaal Orkest van België en lid van I SOLISTI. Hij trad op als gastsolist bij verschillende orkesten en ensembles binnen en buiten Europa. Naast zijn activiteiten als uitvoerder, doceert hij hoorn aan LUCA School of Arts campus Leuven.

Sylvia Huang

Sylvia Huang

In 2019 werd de Belgische violiste Syvlia Huang laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze wordt geprezen voor haar “ware lyriek en ontroerende muzikaliteit, haar eenvoud en sensibiliteit” en haar “zeer gevarieerd kleurenpalet” (Le Soir). Sinds dit jaar is ze concertmeester van het Symfonieorkest van de Munt in Brussel. Kamermuziek is ook een grote passie van haar.

Jan Michiels

Jan Michiels

Pianist Jan Michiels staat bekend om zijn zeer persoonlijke en veelgelaagde omgang met het pianorepertoire, door oud en nieuw in telkens wijzigende perspectieven te combineren. Hij geeft zijn programma’s vorm vanuit een voortdurende dialoog met de levende muziekgeschiedenis. Zo werkte Michiels intens samen met componisten als György Kurtág, Karel Goeyvaerts en Kris Defoort.

Nooit eerder kwam een componist op het idee om de klank van hoorn, viool en piano zo innig met elkaar te verstrengelen.

Tickets

€ 25

Anthony Devriendt, Sylvia Huang, Jan Michiels ma 2 okt 2023 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

Iers College

Janseniusstraat 1
3000 Leuven

De Lijn bushalte Sint-Michielskerk Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
Het Iers College is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info