Ga verder naar de inhoud

Korpus Kwartet, Celine Hoex & Eva Traa

Wald

Siebe Thijs, Douglas Hill, Eugène Bozza

WALD gaat door! De musici van Korpus Kwartet en het festivalteam gaan ervoor. We verwelkomen je graag op zondag 29 oktober om 7:30 of 10:30, warm ingeduffeld en stevig geschoeid, aan de Zoete Waters in Oud-Heverlee (vertrekpunt: Spaans Dak). Het wordt zonder twijfel een buitengewoon slotconcert middenin het bos!

In Wald brengen de vier jonge hoornisten van het Korpus Kwartet de hoorn terug naar zijn natuurlijke habitat: het woud. Samen met componist Siebe Thijs gingen ze aan de slag met de bestseller Het verborgen leven van bomen van boswachter Peter Wohlleben. 

Het concert neemt je mee naar een wereld waarin bomen intens communiceren. Niet het gesproken woord, maar geuren, geluiden, chemische stoffen of zelfs elektrische signalen vormen de interacties die een heel bos verbinden tot een heus wood-wide-web. Dat is nodig, want met voortdurende blootstelling aan extreem weer of aan dieren en schimmels met slechte bedoelingen kan het er een ongure plek worden, waarbij geldt: hoge bomen vangen veel wind.
Het bos geeft zijn geheimen niet gemakkelijk prijs, en dat is grotendeels te verklaren door het tijdsgevoel dat bij bomen heel anders verloopt dan bij ons, mensen. Pas als je de tijd neemt om even te kijken, te luisteren en voelen, zul je geleidelijk aan ontdekken wat voor een wereld vol vriendschap en zorgzaamheid verscholen ligt tussen de forse stammen van het bos.

Met medewerking van Agentschap voor Natuur en Bos. 

Het 'Strategisch Project Walden' brengt belangrijke open-ruimte-verbindingen en robuuste verbindingslandschappen tot stand over de landbouwplateaus en langs de valleien van de meanderende rivieren Dijle, Laan, IJse en Voer op het grondgebied van de gemeenten Oud-Heverlee, Huldenberg, Bertem en stad Leuven.  Voorstelling Strategisch Project Walden.

zo 29 okt 2023 · 7:30
Zoete Waters
zo 29 okt 2023 · 10:30
Zoete Waters

Programma

Deel deze pagina