Ga verder naar de inhoud

Korpus Kwartet, Celine Hoex & Eva Traa

Wald

Siebe Thijs, Douglas Hill, Eugène Bozza

Terwijl de hoorns de natuur tot leven wekken wandel je mee tussen de torenhoge bomen.

In Wald brengen de vier jonge hoornisten van het Korpus Kwartet de hoorn terug naar zijn natuurlijke habitat: het woud. Samen met componist Siebe Thijs gingen ze aan de slag met de bestseller Het verborgen leven van bomen van boswachter Peter Wohlleben. 

Dat leidde tot Wald, een mobiel concert dat plaatsvindt in een bos: terwijl de hoorns de natuur tot leven wekken wandel je mee tussen de torenhoge bomen. Langzamerhand sijpel je binnen in hun wonderlijke verbondenheid, boven en onder de grond.

Korpus Kwartet brengt vier hoornisten van verschillende Belgische conservatoria samen: Jason Enuset, Reindert Geirnaert, Guillaume Michiels en Jonathan van der Beek. Als flexibele groep zoeken ze naar manieren om klassieke muziek een extra dimensie te geven, en dat soms ook op avontuurlijke locaties.

Programma

Tips voor jou

I SOLISTI, Jan Michiels

Duke Ellington, Bohuslav Martinů, Ervín Schulhoff, Francis Poulenc
do 26 okt · 20:30

Uitvoerders

Korpus Kwartet

Korpus Kwartet

Korpus Kwartet brengt vier hoornisten van verschillende Belgische conservatoria samen. Ze zoeken naar manieren om klassieke muziek een extra dimensie te geven. Zo probeert Korpus Kwartet zijn naam waar te maken, die ontleend is aan het Servische woord voor klankbeker en waar ook het Franse woord ‘cor’ in vervat zit: als een stemmig ensemble dat de hoorn op verrassende manieren centraal plaatst.

Tickets

€ 12

Korpus Hoornkwartet, Celine Hoex & Eva Traa zo 29 okt 2023 · 7:30
Korpus Hoornkwartet, Celine Hoex & Eva Traa zo 29 okt 2023 · 10:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie