Ga verder naar de inhoud

Explore Ensemble

Okkyung Lee

Weinig artiesten vatten de veelzijdige invloeden die de hedendaagse muziek in de vroege 21e eeuw zo rijk maken beter dan de Zuid- Koreaanse celliste, improvisator en componiste Okkyung Lee. Haar werk verenigt Oost en West, gecomponeerd en geïmproviseerd, akoestisch en elektronisch, delicaat en noisy.

Transit opent met de creatie van een groot nieuw werk dat ze met en voor het Explore Ensemble maakt, met zichzelf als soliste.

Coproductie Huddersfield Contemporary Music Festival, Explore Ensemble i.h.k.v. Sounds Now 

vr 18 okt · 20:30

Programma

Lee: Creatie (Co-Commissie Transit)

Deel deze pagina

Uitvoerders

Explore Ensemble

Explore Ensemble

Explore Ensemble is een Londense groep die nieuwe muziek uitvoert, in opdracht geeft en promoot. Het ensemble is opgebouwd rond een kernsextet dat vaak elektronica, video en andere technologieën integreert. Explore Ensembles reputatie voor uitmuntende optredens en inventieve curatie komt voort uit de steun voor hedendaagse componisten, in combinatie met hernemingen van baanbrekende werken uit het recente verleden.

Componist

Okkyung Lee

Okkyung Lee

Okkyung Lee is een Zuid-Koreaanse celliste, componiste en improvisator die zich vrij beweegt tussen artistieke disciplines en contingenties. Ze heeft uiteenlopende inspiratiebronnen (waaronder noise, improvisatie, jazz, westerse klassieke muziek en traditionele en populaire muziek van haar thuisland), die ze gebruikt om een heel eigen benadering te creëren. Lee is in verschillende contexten actief als soloartiest en als medewerker.

Okkyung Lee verenigt Oost en West, gecomponeerd en geïmproviseerd, akoestisch en elektronisch, delicaat en noisy.

Tickets

€ 20

Explore Ensemble vr 18 okt 2024 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info