Ga verder naar de inhoud

Juliet Fraser & Mark Knoop

Øyvind Torvund

Met geprojecteerde potloodtekeningen doet de Noorse componist Øyvind Torvund zijn plannen voor toekomstige opera’s uit de doeken. Plannen die uiteraard onrealiseerbaar zijn en de wetten van de fysica en akoestiek vrolijk negeren. Verwacht absurde humor, ongebreidelde fantasie, een ruime portie samples en de theatrale kwaliteiten van sopraan Juliet Fraser en pianist / keyboardist Mark Knoop om die plannen allemaal te onthullen.

zo 20 okt · 14:00

Programma

Torvund: Plans for Future Operas

Deel deze pagina

Tips voor jou

Jaarbeeld Transit 18-22.10.2024
Transit

Maarten Beirens & componisten

zo 20 okt · 16:00

Uitvoerders

Juliet Fraser & Mark Knoop

Juliet Fraser & Mark Knoop

De Britse sopraan Juliet Fraser en pianist/dirigent Mark Knoop vormen al meer dan tien jaar een duo. In die tijd hebben ze opdracht gegeven voor nieuwe werken aan componisten als Matthew Shlomowitz, Michael Finnissy en Laurence Crane. Øyvind Torvund's Plans for Future Operas werd in 2022 voor hen geschreven en ging in première op de Biënnale van München. Sindsdien hebben ze het uitgevoerd op festivals als Borealis Festival (Bergen), MaerzMusik (Berlijn) en Darmstadt Ferienkurse.

Componist

Øyvind Torvund

Øyvind Torvund

Naast klassieke muzikale studies in Oslo en Berlijn speelde de Noorse componist Øyvind Torvund gitaar in rock- en improvisatiegroepen. Contrasten, juxtaposities en compleet tegengestelde perspectieven interesseren hem: geluiden uit de rock of uit het dagelijks leven (of de natuur) die in kamermuziek voorkomen, eenvoud in een complexe context, improvisatie naast exacte notatie, muziek gecombineerd met film of projecties, ernst in contrapunt met humor.

Tickets

€ 16

Juliet Fraser & Mark Knoop zo 20 okt 2024 · 14:00
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info