Ga verder naar de inhoud

Ictus

Joanna Bailie

Wat zouden we horen als we het volume konden versterken van alle geluiden die ooit in een ruimte hebben weerklonken? Geïnspireerd door een kortverhaal van Salomo Friedlaender, neemt Joanna Bailie dat idee als vertrekpunt van een imaginaire audiovisuele trip door een ruimte, waarin alle geluiden die er ooit hebben geklonken beetje bij beetje worden ontrafeld, als een auditieve reis achterwaarts in de tijd. Videoschermen, speakers en muzikanten omringen de toeschouwers en scheppen zo een eigen ruimte.

zo 20 okt · 17:30

Programma

Bailie: 1979

Deel deze pagina

Tips voor jou

Jaarbeeld Transit 18-22.10.2024
Transit

Maarten Beirens & componisten

zo 20 okt · 16:00

Uitvoerders

Ictus

Ictus

Ictus is een Brussels ensemble voor hedendaagse muziek. Opgericht in 1994 als live-band voor het dansgezelschap Rosas in een tijd waarin ensembles zich als mini-orkesten met virtuoze solisten profileerden, komt Ictus vandaag op als een collectief van creatieve muzikanten die zich toeleggen op experimentele muziek in de breedste zin van het woord: geschreven muziek, geluidskunst, improvisatie en elektronica.

Componist

Joanna Bailie

Joanna Bailie

De Britse componiste Joanna Bailie werd geboren in Londen en woont nu in Berlijn. Haar recente werk omvat kamermuziek en installaties, gekenmerkt door gemanipuleerde veldopnames en andere geluidsmedia in combinatie met akoestische instrumenten. Ze is ook geïnteresseerd in de wisselwerking tussen audio en visuals. Samen met componist Matthew Shlomowitz richtte Bailie in 2003 het Plus-Minus Ensemble op.

Tickets

€ 16

Ictus zo 20 okt 2024 · 17:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info