Ga verder naar de inhoud

Zubin Kanga

Philip Venables

In Answer Machine Tape, 1987 gaat Philip Venables op een originele manier aan de slag met de berichten op een antwoordapparaat, een ‘cyborg’ piano die via sensoren dubbelt als een typmachine, en zo een pijnlijk intieme blik werpt op het leven van de Amerikaanse kunstenaar David Wojnarowicz. De tape in kwestie bevat berichten ingesproken in de dagen voor de dood van diens ex-partner, fotograaf Peter Hujar. We horen berichten van Hujar, andere kunstenaars, vrienden en partners. Ze bieden onrechtstreeks een hartverscheurende getuigenis uit de New Yorkse kunstscène te midden van de aidsepidemie.

I.h.k.v. Sounds Now

vr 18 okt · 22:30

Programma

Venables: Answer Machine Tape, 1987

Deel deze pagina

Uitvoerder

Zubin Kanga

Zubin Kanga

Zubin Kanga is pianist, componist, musicoloog en technoloog, in Australië geboren en in Londen gevestigd. Hij zet zich onverschrokken in voor het nieuwe en het onbekende. Kanga creëert en stelt interdisciplinaire muzikale programma’s samen. Via interacties met nieuwe technologieën probeert hij te onderzoeken en herdefiniëren wat het betekent om een performer te zijn.

Componist

Philip Venables

Philip Venables

Britse componist Philip Venables werd door Alex Ross in The New Yorker beschreven als een "componist met wilde dramatische instincten" en "een boeiende originele muzikale persoonlijkheid", en door de Guardian als "een van de beste componisten die er zijn". Zijn oeuvre omvat opera, muziektheater, op tekst gebaseerde concertwerken, geluidsinstallaties, multimedia, en kamermuziek, met een sterke nadruk op storytelling.

Zubin Kanga - pianist, componist, musicoloog en technoloog - zet zich onverschrokken in voor het nieuwe en het onbekende.

Tickets

€ 16

Zubin Kanga vr 18 okt 2024 · 22:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info