Ga verder naar de inhoud

Brecht Valckenaers

Ex Nihilo

György Ligeti, Brecht Valckenaers, Béla Bartók, George Crumb, Henry Cowell, ...

Jeugd zoekt jeugd in dit concert. Ligeti schreef als jongeman zijn Musica Ricercata, letterlijk een muzikale zoektocht naar zichzelf. Stuk per stuk verbreedt hij zijn vizier, van twee naar twaalf noten, denderend door de meest uiteenlopende muzikale landschappen. 

Pianist-componist Brecht Valckenaers waagt zich nu in Ligeti’s voetsporen. Met de Musica Ricercata in de hand stippelt hij een origineel parcours uit: enerzijds maakt hij kleine uitstappen naar werken uit het grote pianorepertoire, anderzijds componeert hij zelf een aantal interludia die tussen de begane paden nieuwe sporen trekken.

Soms hoef je niet ver te zoeken om grootse muzikanten te ontdekken. Brecht Valckenaers is een rasechte Leuvenaar, die zich de laatste jaren steeds nadrukkelijker profileert als een geboren musicus. Als pianist heeft hij al een enorm repertoire in de vingers, waarin de muziek van de 20e eeuw een belangrijke plaats inneemt. Maar Valckenaers profileert zich ook als componist, waarbij hij graag in dialoog treedt met zijn grote voorlopers.

Programma

19:45

INTRO 

Pieter Bergé

20:30

CONCERT 

Ligeti: Musica Ricercata

Valckenaers: Creaties

 Bartók,  Crumb,  Cowell, ...

Deel deze pagina

Tips voor jou

Schönberg & Ives Unlimited Concertbeeld 13.09.2024

Daan Vandewalle

Arnold Schönberg, Anton Webern, Ferruccio Busoni, Charles Ives, Henry Cowell, Frederic Rzewski
vr 13 sep · 20:30

Uitvoerder

Brecht Valckenaers

Brecht Valckenaers

Als pianist en componist zoekt Brecht Valckenaers (°2000, Leuven) zijn eigen weg, waarbij zijn liefde voor zowel het klassieke als het eigentijdse repertoire hand in hand gaat met eigen werk en improvisatie. Hij wordt gedreven door een verlangen om voortdurend te ontdekken en zijn eigen muzikale grenzen te verleggen. Valckenaers was in 2023 een van Klara’s De Twintigers, waarbij hij een week in de schijnwerpers stond, met als hoogtepunt een concertopname.

Soms hoef je niet ver te zoeken om grootse muzikanten te ontdekken. Brecht Valckenaers is een rasechte Leuvenaar, die zich de laatste jaren steeds nadrukkelijker profileert als een geboren musicus.

Tickets

€ 20

Ex Nihilo di 15 okt 2024 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

Grote Aula Maria-Theresiacollege

Sint-Michielsstraat 6
3000 Leuven

De Lijn halte Sint-Michielskerk Plan je route
Parking Heilig Hart en Parking Ladeuze Plan je route
Grote Aula MTC is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info.