Ga verder naar de inhoud

Trio Khaldei, Dietrich Henschel

Praise & Disdain

Arnold Schönberg, Ludwig van Beethoven, Aaron Copland

Niet elke ode is een lofbetuiging: Beethoven begon zijn Derde Symfonie als een eerbetoon aan Napoleon, maar herdoopte haar al snel tot een ‘herinnering’ aan een man die ooit groots en beloftevol was.

Ook Beethovens tijdgenoot Lord Byron laat in zijn gedicht Ode to Napoleon Buonaparte meer bitterheid dan bewondering blijken over Napoleons mismeestering van macht. Mogelijk verklaart dat ook Schönbergs fascinatie voor dit gedicht. Amper tien jaar voor hij Byrons ode op muziek zette had de Oostenrijkse Jood Europa immers moeten ontvluchten, opgejaagd door genadeloze machtswellustelingen. Hedendaagser wordt een thema jammer genoeg niet.

Trio Khaldei is al jarenlang een trouwe gast op Festival 20·21. Steeds weer slaagt het ensemble erin om het publiek te fascineren en op sleeptouw te nemen, vaak in originele programma’s met langgerekte spanningsbogen. 

In dit concert krijgen ze het eminente gezelschap van de Duitse bariton Dietrich Henschel, een van de meest gevraagde opera- en liedzangers van het moment en een wereldautoriteit in de uitvoering van muziek uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Concert van de Stad Leuven

Programma

19:45

INTRO 

Klaas Coulembier

20:30

CONCERT

Schönberg: Ode to Napoleon Buonaparte

Beethoven: Eroica. Marcia funebre (begin) arr. Ries

Copland: Piano Quartet

Beethoven: Eroica. Marcia funebre (vervolg) arr. Ries

Schönberg: Ode to Napoleon Buonaparte

Deel deze pagina

Tips voor jou

Desire & Disillusion Concertbeeld 23.09.2024

SPECTRA, Filip Rathé, Thomas Blondelle, Lise Bruyneel

Daan Janssens, Franz Schubert
ma 23 sep · 20:30
Violence & Consolation Concertbeeld 08.10.2024

Maria Milstein, Nathalia Milstein

Erwin Schulhoff, Béla Bartók, Leoš Janáček
di 8 okt · 20:30

Uitvoerders

Trio Khaldei

Trio Khaldei

Trio Khaldei verenigt Barbara Baltussen (piano), Pieter Jansen (viool) en Francis Mourey (cello), drie muzikanten met een gezamenlijke passie voor de unieke klankkleur en repertoire van het pianotrio. In de programma’s van het trio gaat de muziek van vroeger en nu met elkaar in dialoog en confrontatie.

Dietrich Henschel

Dietrich Henschel

De Duitse bariton Dietrich Henschel staat bekend als vaste gast in grote operahuizen, als gewaardeerde vertolker van liederen en oratoria, en als bedenker en protagonist van diverse multimediaprojecten. Zijn repertoire reikt van Monteverdi tot de avant-garde. Henschel's hoofdrollen omvatten Rossini's Figaro, Alban Berg's Wozzek en Golaud in Debussy's Pelléas et Mélisande.

Dietrich Henschel is een van de meest gevraagde opera- en liedzangers van het moment en een wereldautoriteit in de uitvoering van muziek uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Tickets

€ 25

Praise
& Disdain do 26 sep 2024 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

Grote Aula Maria-Theresiacollege

Sint-Michielsstraat 6
3000 Leuven

De Lijn halte Sint-Michielskerk Plan je route
Parking Heilig Hart en Parking Ladeuze Plan je route
Grote Aula MTC is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info.