maandag, 17 oktober 2022 | 20:30 | Abdij van Park Kerk

dinsdag, 18 oktober 2022 | 20:30 | Abdij van Park Kerk

Gratis op 18.10 voor studenten met Cultuurkaart KU Leuven. Te reserveren via UUR KULTUUR.


Hymnen van de Nacht is een prachtige bezinning over hoe muziek ontstaat uit stilte. Vanuit een steeds terugkerende leegte tasten de musici de nacht af, traag zoals enkel de nacht traag kan zijn, in duizend tinten duisternis. 

De hemelse hymnes van de 9e-eeuwse Grieks-Byzantijnse componiste Kassia van Constantinopel weven zich als een rode draad doorheen deze nachtelijke reis vol 20e-eeuwse echo’s. 

Programma

Kassia van Constantinopel, John Cage, Salvatore Sciarrino, Michael Pisaro, Tarquinio Merula, Filippo Perocco, Dmitri Sjostakovitsj, James Tenney 

INTRO Jannis Van De Sande – 19:45

CONCERT VAN DE STAD LEUVEN  & I.S.M. UUR KULTUUR KU LEUVEN

Uitvoerders

Ictus & Soetkin Elbers

De musici van Ictus zijn zoekers: ze exploreren repertoires die – deze keer bijna letterlijk – al te zelden het daglicht zien. Concerten beschouwen ze niet als een verzameling van stukken maar als een creatieve zoektocht naar verdieping. Ieder concert stippelt een eigenzinnig parcours uit. Van de luisteraar wordt alleen maar verwacht dat die bereid is zich te laten meeslepen.  

Samen met sopraan Soetkin Elbers gaan ze op zoektocht en die leidt niet enkel naar de nacht, maar ook naar het diepste van onszelf.  

websites Ictus Soetkin Elbers

Programmaboekje

Hymnen van de nacht 17-18.10.2022

Abdij van Park Kerk

Abdij van Park 7 (via Geldenaaksebaan)
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

Abdij van Park 7 (via Geldenaaksebaan)

Wanneer de parking van Abdij van Park volzet is, kun je parkeren in de  ondergrondse betaalparking aan de Philipssite > Adres: Philipssite 2, 3001 Leuven

De lijn

Lijn 4 of lijn 630 richting Haasrode, 

Lijn 6 richting Wijgmaal 

Lijn 5 richting Wakkerzeel/Vaalbeek. minuten.

  • halte Abdij van Park. Die bevindt zich bij de brug aan de spoorweg en is de halte na de Philipssite. (Steek de straat over. Je gaat de brug onderdoor en op je linkerkant zie je de Leeuwenpoort, de ingang van de abdij).

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.