zaterdag, 29 oktober 2022 | 17:30 | LUCA School of Arts campus Lemmens

zondag, 30 oktober 2022 | 15:00 | LUCA School of Arts campus Lemmens

De Amerikaanse componist Michael Gordon is als één van de leden van Bang on a Can een boegbeeld van de jongste generatie postminimalisten. Hij schreef Material speciaal voor de talenten van het New Yorkse kwartet Yarn/Wire, die het op Transit in Belgische première brengen. Alle muzikanten bespelen het binnenwerk van één vleugelpiano: een zinderend bouwwerk van klank, met het publiek intiem rondom het instrument – een intense, onvergetelijke ervaring.

Programma

Michael Gordon: Material

This project was supported, in part, by a Foundation for Contemporary Arts Emergency Grant.

Componisten

Michael Gordon

De muziek van Michael Gordon combineert subtiele ritmische vindingrijkheid met ongelooflijke kracht. Ze belichaamt, in de woorden van Alex Ross (The New Yorker), "de woede van punkrock, de nerveuze briljantie van free jazz en de onverzettelijkheid van het klassieke modernisme". 

In de afgelopen 30 jaar heeft Gordon een opvallend gevarieerd oeuvre geproduceerd, van grootschalige stukken voor energieke ensembles tot grote orkestrale opdrachten en werken speciaal voor de opnamestudio ontworpen. Zijn muziek overstijgt categorisering en vertegenwoordigt de samengang van mysterieuze introspectie en brutale directheid.

Website Michael Gordon

Uitvoerders

​Yarn/Wire

Yarn/Wire is een New Yorks percussie- en pianokwartet dat zich toelegt op creatieve, experimentele nieuwe muziek. Het ensemble werd in 2005 opgericht en wordt wereldwijd geprezen om de energie en precisie waarmee het de meest avontuurlijke composities van vandaag uitvoert. Yarn/Wire creëert actief muziek in samenwerking met componisten, geluidskunstenaars, noise-muzikanten, … over de hele wereld. 

Website Yarn/Wire

LUCA School of Arts campus Lemmens

Lemmensberg 3
3000 Leuven

Bereken je route

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.