vrijdag, 28 oktober 2022 | 20:30 | Manhattan

Twee jonge Vlaamse duo’s slaan de handen in elkaar voor een programma waarin ze elkaar voortdurend afwisselen. Koi Collective (saxofoon en piano) en Goggles (zang en percussie) scheppen zo een even gevarieerd als prikkelend muzikaal panorama. 

Van subtiele alternatieve speeltechnieken tot exuberante theatraliteit, met veel recent werk van al even jonge Vlaamse componisten als Mulleman, Stulens en De Jonghe. Rode draad is A Room van Thomas Smetryns: zijn licht absurde huiskamer-intimiteit klinkt nergens beter dan in de Manhattan, de studio waar ‘Thuis’ wordt opgenomen.

Programma

Transit-opener met werk van: Thomas Smetryns,  Tim Mulleman, Frederik Neyrinck, Karel Stulens, Ward De Jonghe, Lior Navok, François Sarhan

Uitvoerders

Goggles

Goggles, het energieke en speelse duo met Wim Pelgrims (percussie) en Esther-Elisabeth Rispens (stem), neemt je mee op een sprankelende reis door een theatraal hedendaags muziekrepertoire. Het duo vertrekt altijd vanuit een sterk verhaal en zoekt voortdurend naar manieren om de grenzen in het hedendaagse muziekdomein te verleggen.

Website Goggles

Koi Collective

Koi Collective werd in 2020 opgericht door Emmy Wils (piano) en Maarten Vergauwen (saxofoon). Het collectief is gespecialiseerd in de uitvoering van hedendaags repertoire en legt zich vooral toe op Belgische composities. Daarnaast kiest het Koi Collectief ook voor een verscheidenheid aan composities van buitenlandse componisten. Geïnspireerd door de gelijknamige vis wil Koi Collective  zich in de brede hedendaagse muziekscene profileren als een ensemble dat tegen de stroom inzwemt en zich de uitdagingen van de verschillende stijlen eigen maken.

Koi Collective op Facebook

Manhattan

Kolonel Begaultlaan 21
3000 Leuven

Bereken je route

Parking

De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen.  

 Met de auto: parking Vaartkom

De lijn

De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen.  

Te voet: 20 min van het station

Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3

Met het openbaar vervoer: met de buitenringbus 600 tot Engels plein

Kom op tijd!

Van zodra het concert start gaan de deuren onherroepelijk dicht.