More info
Korpus Kwartet
Luistertips

Klassieke muziek tussen de bomen

Festival 20·21 zet boomstronkjes en banken klaar tussen de bomen van Zoete Waters in Oud-Heverlee voor Wald, een nieuwe compositie van Siebe Thijs.
Read more

Stay informed

Updates about upcoming concerts and all kinds of related content: a newspaper article, a conversation, a photo essay
or follow us at
We will only use your email address to send you the newsletter. More information is in our privacy policy. You can unsubscribe at any time. Instructions are at the bottom of each newsletter.

Many music lovers still feel that music history ends around 1900. Music written after then, they feel, is contrived, difficult to understand and not enjoyable to listen to.

Read more

Van 15 tot 18 september maakte Festival 20·21, samen met Cultuurreizen Cimarosa en dertig nieuwsgierigen een reis naar Honfleur, de geboorteplaats van Erik Satie.

Read more

Festival 20·21 Edition 2023

Read more
Portrait of Erik Satie

Erik Satie schreef pianostukken ‘in de vorm van een peer’, richtte een sekte op waarvan hij het enige lid was, en was de uitvinder van een muzieksoort die expliciet bedoeld was om niet naar te luisteren.

Kortom, hij was een zonderling, maar wel een heel creatieve! Tradities lapte hij aan zijn laars, voor gevestigde waarden had hij weinig ontzag. Ongegeneerd ging hij zijn eigen weg, op zoek naar totale muzikale vrijheid en ont- hutste luisteraars. Deze themadag is een drieluik waarbij in elk concert één aspect van Saties bizarre kunstenaarschap centraal staat: het geloof, de Parijse saloncultuur en het cabaret.

Read more

Transit enthusiastically embraces a colourful – diverse - variety of new music.

Read more

Met Maarten Beirens als gids

Klara Late Night Lab blikt deze avond om 22:00 terug op Transit 2022! Gids is Maarten Beirens. Muziek van Annelies Van Parys, Michael Gordon, Yarn/Wire, Séverine Ballon, Daan Janssens, Ellen Jacobs, Thomas Smetryns, Ward De Jonghe en Jenny Hettne. bit.ly/3Be6ILi

Read more
Read more