Ga verder naar de inhoud

Daan Vandewalle

Tom Johnson, Frederic Rzewski

Twee componisten die gelden als monumenten van de Amerikaanse muziek staan hier naast elkaar met nieuw werk. 

Tom Johnson verzoent een bijna Satie-achtige transparantie met systematische wiskundige patronen. Naast die intellectuele speelsheid staat de passionele muziek van Frederic Rzewski in (postume) wereldcreatie. En welke pianist is er beter geplaatst om deze twee eminente Amerikaanse componisten te verdedigen dan Daan Vandewalle?

za 21 okt · 14:00

Programma

14:00

Concert

T. Johnson: creatie

F. Rzewski: creatie

Tips voor jou

Heleen Van Haegenborgh
Transit

Heleen Van Haegenborgh

Late Night
vr 20 okt · 22:30
Transit

MATRIX-project

Karel Stulens, Geoffa Fells
za 21 okt · 12:00
Transit

Maarten Beirens & componisten

za 21 okt · 16:00

Uitvoerder

Daan Vandewalle

Daan Vandewalle

Pianist Daan Vandewalle geniet een internationale reputatie als specialist in nieuwe muziek, met een sterke focus op 20e en 21e eeuwse Amerikaanse pianomuziek. Zijn programma's zijn vaak buitengewoon, zowel op technisch als intellectueel niveau, en combineren vaak het klassieke repertoire met premières van nieuwe werken die speciaal voor hem gecomponeerd zijn.

Componisten

Tom Johnson

Tom Johnson

Als minimalistisch componist werkt Tom Johnson (°1939, VS) met zeer beperkt materiaal, maar hij onderscheidt zich door zijn gebruik van wiskundige procedures, wat zijn werk kenmerkt. Het grootste deel van zijn opleiding vond plaats bij Morton Feldman. John Cage, die hij later ontmoette, zou ook een beslissende invloed hebben op zijn carrière als componist.

Frederic Rzewski

Frederic Rzewski

De Amerikaanse componist en pianist Frederic Rzewski (1938-2021) had een carrière van meer dan 60 jaar, waarin hij uiteenlopende muziekgenres verkende en vaak grenzen verlegde: van orkestmuziek en vocale muziek tot kamermuziek en een groot aantal pianowerken die hij vaak zelf uitvoerde. Hij maakte zijn werk met opzet toegankelijk om zijn muziek, die bijna steeds een politieke, linkse lading had, begrijpelijk te houden voor de arbeidersklasse.

Tickets

€ 16

Daan Vandewalle za 21 okt 2023 · 14:00
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info