Ga verder naar de inhoud

Lets Radiokoor

Eeuwig licht

Sergej Rachmaninov, Ēriks Ešenvalds, James MacMillan, György Ligeti, Arvo Pärt, Pēteris Vasks

Eeuwig licht brengt soelaas voor wie heil zoekt in de schemerzone tussen menselijke creativiteit en goddelijke inspiratie.

Het is een van de grote paradoxen van onze hedendaagse muziekcultuur: hoe ongeloviger we worden, hoe meer we ons aangesproken lijken te voelen tot religieuze muziek. De kerk brokkelt af, en tegelijk neemt onze hang naar spiritualiteit zienderogen toe. 

Rachmaninovs Vespers zijn intussen een echte klassieker geworden. De veel recentere religieuze koormuziek van Pärt, MacMillan, Ligeti en anderen staat dan weer borg voor nieuwe openbaringen.

Het Lets Radiokoor geldt als een van de beste koren van Europa.

Onder leiding van dirigent Sigvards Klava heeft het koor wereldwijd een onwrikbare reputatie opgebouwd in uiteenlopende repertoires, maar toch vooral in de uitvoering van de eigen, Oost-Europese religieuze muziek.

Live uitzending Klara live.

ma 16 okt · 20:30

Programma

19:45

Intro 

Jan Christiaens

20:30

Concert

S. Rachmaninov: All-Night Vigil selectie

Ē. Ešenvalds: A Drop in the Ocean


J.MacMillan: Miserere


G. Ligeti: Lux aeterna

A. Pärt: Nunc dimittis


P. Vasks: The Tomtit's Message

Tips voor jou

Het Collectief, Katrien Baerts

ma 25 sep · 20:30

Uitvoerders

Lets Radiokoor

Lets Radiokoor, Sigvards Kļava dirigent

Het Lets Radiokoor is een bekroond collectief van professionele zangers dat een breed repertoire brengt, van oude tot hedendaagse muziek. De afgelopen twintig jaar ontwikkelde het de visie van een koor als een veelgelaagd instrument, waarin het klinkende geheel gecreëerd wordt door elk individu en door het unieke klankkleurenpalet. Het koor werd in 1940 opgericht en staat sinds 1992 onder leiding van artistiek directeur en chef-dirigent Sigvards Kļava.

Het Lets Radiokoor geldt als een van de beste koren van Europa.

Tickets

€ 30

Lets Radiokoor ma 16 okt 2023 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

Kerk Abdij Keizersberg

Mechelsestraat 202
3000 Leuven

Abdijsite en de werken

Je fiets kan gestald worden op de abdijsite. Parkeren met de auto is echter niet mogelijk door de bouwwerken. Parking Vaartkom is het dichtst bij.

De Lijn Plan je route
Parking Vaartkom Ga naar parking
De abdijkerk is rolstoelvriendelijk. Er is een parkeerplaats voor rolstoelgebruikers op de abdijsite. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info