Ga verder naar de inhoud

Ensemble Klang

Maya Verlaak, Jesse Broekman

Met een Nederlandse componist die in Vlaanderen compositie doceert (Jesse Broekman) en een Vlaamse die in Nederland hetzelfde doet (Maya Verlaak), heeft dit concert onvermijdelijk een zeker derby-der-Lage-Landen-gehalte. Voeg daar dan nog eens de branie van Nederlands snedigste nieuwe muziekensemble bij en je krijgt het strafste van boven en onder de Grote Rivieren op één Transit-middag aangeboden.

Coproductie Ensemble Klang & De Link (Tilburg)

zo 22 okt · 14:00

Programma

14:00

Concert

M. Verlaak

J. Broekman

Tips voor jou

Nadar Ensemble
Transit

Nadar Ensemble

Michael Beil
vr 20 okt · 20:30
HERMESensemble
Transit

HERMESensemble

Davide Paolillo, Alice Yeung, Ellen Jacobs, Yngwie Janseghers
zo 22 okt · 12:00
Transit

Maarten Beirens & componisten

zo 22 okt · 16:00

Uitvoerders

Ensemble Klang

Ensemble Klang

Het Nederlandse Ensemble Klang heeft met zijn dynamische benadering van hedendaagse muziek en geluidsavontuur niet alleen een trouw publiek aangetrokken, maar ook de actieve deelname van enkele van de meest vooraanstaande componisten van dit moment. De unieke maar veelzijdige instrumentatie (saxofoons, trombone, keyboards, percussie, gitaar, elektronica) genereert de energieke drive en passie van een band.

Componisten

Maya Verlaak

Maya Verlaak

Maya Verlaak is een Belgische componiste die actief is als uitvoerder, curator en docent. Ze beschrijft haar compositieproces als een creatief proces dat geleid wordt door de specifieke context van elke opdracht. Dit resulteert in de ontwikkeling van verschillende compositietechnieken voor elke creatieve inspanning. Haar werken zijn bedoeld om ruimte te creëren voor kritisch denken, zowel voor het publiek als voor de uitvoerders.

Jesse Broekman

Jesse Broekman

Het zwaartepunt van Jesse Broekmans composities ligt bij kamermuziek, al dan niet met elektronica. Centraal in zijn werk staan klanken van een instabiele en onvoorspelbare aard. Hij gaat hierbij op zoek naar speeltechnieken die niet tegen de natuur van het instrument ingaan, maar ze wel totaal anders doen klinken. Zijn recente werk met elektronica concentreert zich op het elektronisch aansturen van akoestische objecten.

Tickets

€ 16

Ensemble Klang zo 22 okt 2023 · 14:00
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info