Ga verder naar de inhoud

Trio Khaldei, Benjamin Dieltjens

Genadeloos

Béla Bartók, Galina Oestvolskaja

Wie ooit één minuut hoorde uit het oeuvre van de Russische Galina Oestvolskaja, vergeet haar nooit meer.

Ze heeft een volstrekt unieke stijl, waarin eenvoud en extremiteit op een onthutsende manier clashen. Al is haar muziek vaak onverbiddelijk, luid en hardnekkig, toch roept ze vooral een verpletterende machteloosheid op; alsof je de smekende stem hoort van iemand die niet geholpen kan worden.

Twee kamermuziekwerken van Oestvolskaja staan centraal in dit concert. De drievoudige herhaling van Bartóks Nachtmuziek voor, na en tussen de Oestvolskaja-stukken werkt als een balsemend refrein.

Het Vlaamse Trio Khaldei imponeerde al vaker op Festival 20·21. Intussen is het ensemble uitgegroeid tot een vaste waarde in muzikaal Vlaanderen, zeker voor muziek van de 20e en 21e eeuw. Zo bracht het onlangs nog een magnifieke cd uit met muziek van Debussy, Ravel en Frits Celis.

Voor het Klarinettrio van Oestvolskaja werkt Trio Khaldei samen met Benjamin Dieltjens, een van Vlaanderens meest subtiele klarinettisten.

wo 27 sep · 20:30

Programma

19:45

Intro 

Elias Van Dyck

20:30

Concert

Béla Bartók: Nachtmuziek (Klänge der Nacht) uit: Im Freien

Galina Oestvolskaja: Groot Duo voor cello en piano / Klarinettrio

Programmaboekje 

Genadeloos (download)
Tips voor jou

Het Collectief, Katrien Baerts

ma 25 sep · 20:30

Uitvoerders

Trio Khaldei

Trio Khaldei

Trio Khaldei verenigt Barbara Baltussen (piano), Pieter Jansen (viool) en Francis Mourey (cello), drie muzikanten met een gezamenlijke passie voor de unieke klankkleur en repertoire van het pianotrio. In de programma’s van het trio gaat de muziek van vroeger en nu met elkaar in dialoog en confrontatie.

Benjamin Dieltjens

Benjamin Dieltjens

Klarinettist Benjamin Dieltjens is voornamelijk actief in de kamermuziekwereld en voert hierbij zowel historisch, als klassiek en hedendaags werk uit. Hij is stichtend lid van Het Collectief en speelt regelmatig bij ICTUS, twee kamermuziekensembles gespecialiseerd in 20e- en 21e-eeuwse muziek.

Oestvolskaja heeft een volstrekt unieke stijl, waarin eenvoud en extremiteit op een onthutsende manier clashen.

Tickets

€ 25 

Trio Khaldei, Benjamin Dieltjens wo 27 sep 2023 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

Sint-Geertruikerk

Halfmaartstraat 1
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Vaartkom Naar de parking
Sint-Geertruikerk is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info