Ga verder naar de inhoud

Jan Michiels

Sacré Satie

Erik Satie, Franz Liszt
+ Deel van Themadag Satie s'amuse

In Sacré Satie plaatst Jan Michiels Saties pianowerk Uspud tegenover Liszts Via Crucis. Beide stukken zijn religieus, maar waar bij Liszt de devotie overheerst, neemt bij Satie de verwarring de bovenhand. Alleen al de titel – ballet catholique – doet allicht heel wat wenkbrauwen fronsen.

Jan Michiels is bekend voor zijn zeer persoonlijke en veelgelaagde omgang met het pianorepertoire, door oud en nieuw in telkens wijzigende perspectieven te combineren.

Lise Bruyneel staat met haar werk - hier videokunst - op een creatieve en emotionele manier, vaak ritmisch, op het raakvlak tussen kunstenaars en publiek.

zo 8 okt · 11:00

Programma

10:00

Intro 

Pieter Bergé

11:00

Concert

E. Satie: Uspud

F. Liszt: Via Crucis

Tips voor jou

Jan Michiels Transit 2021

Olav Grondelaers, Jan Michiels

do 7 sep · 19:00

Lore Binon, Inge Spinette

Erik Satie, Francis Poulenc, ...
zo 8 okt · 14:30

I SOLISTI, Jan Michiels

Erik Satie, Igor Stravinski, Francis Poulenc
zo 8 okt · 17:30

Uitvoerders

Jan Michiels

Jan Michiels

Pianist Jan Michiels staat bekend om zijn zeer persoonlijke en veelgelaagde omgang met het pianorepertoire, door oud en nieuw in telkens wijzigende perspectieven te combineren. Hij geeft zijn programma’s vorm vanuit een voortdurende dialoog met de levende muziekgeschiedenis. Zo werkte Michiels intens samen met componisten als György Kurtág, Karel Goeyvaerts en Kris Defoort.

Lise Bruyneel

Lise Bruyneel

Of het nu gaat om Lise Bruyneels vroegere carrière als celliste, het vinden van het juiste beeld voor een voorstelling, het maken van videocollages of het bedenken welk poëtisch project de voorbijganger op straat zal aanspreken, de aanpak is vergelijkbaar: op een creatieve en emotionele manier, vaak ritmisch, op het raakvlak tussen kunstenaars en publiek staan.

Niet alleen is er de religieuze connectie (met sterke focus op het kruis), ook de uitgemergelde muzikale stijl verbindt Uspud met Via Crucis.

Pieter Bergé

Tickets

RANG 1 € 25 - RANG 2 € 23

Jan Michiels zo 8 okt 2023 · 11:00
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

30CC/Schouwburg

Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Kom je met de fiets?

TIP! Er is een ondergrondse fietsparking aan het Rector De Somerplein. Je fiets staat er veilig, droog en gratis.

De Lijn halte Rector De Somerplein Plan je route
Parkings Centrum Leuven Kies je parking uit
30CC/Schouwburg is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info