Ga verder naar de inhoud

Lore Binon, Inge Spinette

Salon Satie

Erik Satie, Francis Poulenc, ...
+ Deel van Themadag Satie s'amuse

Salon Satie slingert zich door de Parijse zondagnamiddag: een vleugje salonmuziek, een portie ‘m’as-tu vu’-gedrag langs de chique boulevards en een dosis elitepret in het Bois de Boulogne. 

Pianiste Inge Spinette en sopraan Lore Binon brengen een gevarieerd programma met pianomuziek en liederen van Satie en tijdgenoten. 

De toon is vaak lichtvoetig, maar de (zelf)spot en cultuurkritiek loeren om iedere hoek of boom. Wie goed luistert, kijkt onvermijdelijk in een spiegel. 

zo 8 okt · 14:30

Programma

14:30

Concert 

Liederen en pianowerken van C. Debussy, R. Hahn, A. Honegger, F. Poulenc, M. Ravel en E. Satie

Tips voor jou

Pieter Bergé

Pieter Bergé

di 26 sep · 14:00

Jan Michiels

Erik Satie, Franz Liszt
zo 8 okt · 11:00

I SOLISTI, Jan Michiels

Erik Satie, Igor Stravinski, Francis Poulenc
zo 8 okt · 17:30

Uitvoerders

Lore Binon

Lore Binon

Sopraan Lore Binon wil zich graag opwerpen als verdedigster van het kwetsbare liedgenre. Haar fijngevoelige en rijke muzikale persoonlijkheid maakt haar een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland voor zowel het symfonisch repertoire als oude muziek. Daarnaast is Binon actief in de werelden van kamermuziek, muziektheater en hedendaagse muziek.

Inge Spinette

Inge Spinette

Pianiste Inge Spinette wordt geloofd voor haar subtiel en intelligent kleurenspel waarbij ze de schakeringen van uitgepuurde emotie volledig beheerst. Ze leidt een dubbele carrière als Lied-interpreet en opera coach in De Munt. Daarnaast is ze docente Lied aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze gaf reeds talloze recitals met gerenommeerde zangers.

Saties 'Sports et Divertissements' is het vertrekpunt van dit liedrecital. Het is de draad waaraan een parelkrans van andere pianostukjes en vooral veel liederen van tijdgenoten geregen zijn.

Tickets

RANG 1 € 25 - RANG 2 € 23

Lore Binon, Inge Spinette zo 8 okt 2023 · 14:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

30CC/Schouwburg

Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Kom je met de fiets?

TIP! Er is een ondergrondse fietsparking aan het Rector De Somerplein. Je fiets staat er veilig, droog en gratis.

De Lijn halte Rector De Somerplein Plan je route
Parkings Centrum Leuven Kies je parking uit
30CC/Schouwburg is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder. Ga naar TICKETS voor meer info