Ga verder naar de inhoud

SPECTRA / HYOID

Relics

Mauro Lanza, Claudio Panariello

Wat hebben het Testamentum Porcelli, een middeleeuwse parodie waarin de laatste wilsbeschikking van het fictieve varkentje Grunnius Cocotta uit de doeken wordt gedaan (alvorens het varken in de pot belandt), de lijkwade van Turijn en artificial intelligence met elkaar te maken? 

Twee vocaal-instrumentale cycli van Mauro Lanza nemen ons mee langs varkensvlees, katholieke relieken en non-fungible tokens. Tussendoor verschijnen enkele flarden uit Buxtehudes Membra Jesu Nostri als muzikale overblijfselen in dit eigentijdse multimediale reliekschrijn.

Coproductie Muziekcentrum De Bijloke

zo 22 okt · 20:30

Programma

20:30

Concert 

M. Lanza & C. Panariello: Relics (creatie)

Tips voor jou

Zwerm
Transit

Zwerm & Sophia Burgos, Sofia Jernberg

Christopher Trapani
zo 22 okt · 17:30

Uitvoerders

SPECTRA

SPECTRA

SPECTRA is een ensemble voor nieuwe muziek, met Filip Rathé als artistiek leider en dirigent. Het ensemble bouwt tal van trajecten uit met in Vlaanderen levende componisten en promoot hun werk in internationale en historische context. SPECTRA creëert vele opdrachtwerken in constante dialoog met referentiewerken uit het recente verleden.

HYOID

HYOID

HYOID is een in Brussel gevestigde groep van klassiek geschoolde vocale solisten gespecialiseerd in nieuwe muziek en transdisciplinaire uitvoeringen. De groep streeft ernaar traditionele concertformats uit te dagen en uit te breiden, terwijl ze nauw samenwerken met componisten, performers en artiesten van hun generatie.

Componisten

Mauro Lanza

Mauro Lanza

De Italiaanse componist Mauro Lanza is een experimenteerder in de breedste zin van het woord. Hij mengt klassieke muziek met minder conventionele geluidsbronnen, waaronder speelgoedinstrumenten, lawaaimakende toestellen, verschillende soorten "objets trouvés" en op maat gemaakte machines zoals een regenmachine of "augmented" huishoudelijke apparaten. Naast zijn puur muzikale werk heeft Lanza een voorliefde voor interdisciplinariteit.

Claudio Panariello

Claudio Panariello

Claudio Panariello (IT) heeft compositie, piano, muzikale akoestiek en elektronische muziek gestudeerd. Zijn belangrijkste interessegebieden als componist en onderzoeker zijn feedback en muzikale aanpasbare systemen, waarbij hij zich richt op het probleem van vorming en stijl. Hij heeft ook gewerkt op het gebied van geluidsinstallaties.

Twee vocaal-instrumentale cycli nemen ons mee langs varkensvlees, katholieke relieken en non-fungible tokens.

Tickets

€ 20

SPECTRA / HYOID zo 22 okt 2023 · 20:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info