Ga verder naar de inhoud

Wibert Aerts & Centre Henri Pousseur

Jean-Luc Fafchamps, Kee Yong Chong

De viooltechnische finesse van Wibert Aerts in combinatie met de exponentiële mogelijkheden van live elektronica, kan moeilijk anders dan vonken geven. Met creaties uit de eigen achtertuin (Jean-Luc Fafchamps) en een halve aardbol verwijderd (Kee Yong Chong) belooft het bovendien een gevarieerd programma te worden. Leuk detail: in 2003 stond - een (toen nog) vers in Brussel afgestudeerde - Kee Yong Chong voor het eerst met een creatie op Transit. Meer dan twintig jaar later keert hij terug als een van de toonaangevende componisten uit Zuidoost-Azië.

I.s.m. Centre Henri Pousseur

za 19 okt · 17:30

Programma

Fafchamps: creatie

Kee Yong Chong: creatie (commissie Transit)

Deel deze pagina

Tips voor jou

Jaarbeeld Transit 18-22.10.2024
Transit

Maarten Beirens & componisten

za 19 okt · 16:00

Uitvoerders

Wibert Aerts

Wibert Aerts

Als een van de meest veelzijdige en vooraanstaande Belgische violisten van zijn generatie heeft Wibert Aerts een bijzondere reputatie opgebouwd in het modern-hedendaagse repertoire voor viool. Sinds 1998 is hij lid van het internationaal geprezen kamermuziekkwintet Het Collectief. Aerts speelde een groot aantal creaties voor vioolsolo, waarvan een aantal aan hem zijn opgedragen door componisten als Luc Brewaeys en Bram van Camp.

Centre Henri Pousseur

Sinds de oprichting in 1970 heeft het Centre Henri Pousseur een pioniersrol gespeeld en is het betrokken bij de productie en verspreiding van elektronische muziek en in het bijzonder van gemengde muziek. Als plaats van experiment, uitwisseling en hedendaagse realisaties verwelkomt het centrum projecten van artiesten uit de Federatie Wallonië-Brussel, maar ook uit andere regio's van het land en uit het buitenland.

Componisten

Jean-Luc Fafchamps

Jean-Luc Fafchamps

Jean-Luc Fafchamps is een Belgische pianist, componist en lid van het hedendaagse muziekensemble Ictus. Piano stond centraal in zijn eerste composities, voordat zijn interesse in ongetempereerde harmonieën en polyfonie van klankkleur leidde tot nieuwe klankcombinaties. Aanvankelijk componeerde hij voor theater en dans, maar geleidelijk verschoof zijn focus naar concertmuziek, uitgevoerd door ensembles als Ensemble Intercontemporain, Musiques Nouvelles en Champs d'Action.

Kee Yong Chong

Kee Yong Chong

Maleisische componist Kee Yong Chong is een bruisende stem in de nieuwe muziek. Het unieke karakter van zijn muziek komt niet alleen voort uit een rijk palet aan klanken, maar ook uit zijn experimenten met tradities, waarbij hij zijn eigen Chinese en multiculturele Maleisische erfgoed vermengd. Chongs werk werd geprezen als “fantasierijk en poëtisch” door dirigent-componist Peter Eötvös, en als “zeer inventief en artistiek puur” door componist Jonathan Harvey.

Tickets

€ 16

Wibert Aerts & Centre Henri Pousseur za 19 okt 2024 · 17:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info