Ga verder naar de inhoud

MATRIX-PROJECT Symfonieorkest Academie Sint-Niklaas

Shalan Alhamwy, Luc Brewaeys

Shalan Alhamwy vindt voor Ropes inspiratie rondom de Brugsepoort, een wijk in Gent met een mix van nationaliteiten en culturen, een levendige sfeer, maar ook armoede. Alhamwy’s creatie weerspiegelt dit dagelijkse leven en omarmt de meest uiteenlopende muziektradities, van Gnawa-muziek (een traditionele Marokkaanse muziekstijl gekenmerkt door Afrikaanse ritmes) tot westerse romantiek. De baglama, oed en Midden-Oosterse percussie (bendir) voegen bijzondere klankkleuren toe aan het 80-koppige symfonieorkest van d’Academie Podium Sint-Niklaas.

Coproductie MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] & d'Academie Podium Sint-Niklaas

Met de steun van Sabam for Culture, Stad Sint-Niklaas

za 19 okt · 12:30

Programma

Alhamwy: Ropes (creatie)

Brewaeys: Dali’s Dream?

Deel deze pagina

Uitvoerders

Symfonieorkest d'Academie Podium Sint-Niklaas

Symfonieorkest d'Academie Podium Sint-Niklaas

Het symfonisch orkest van d’Academie Podium Sint-Niklaas bestaat uit een 80-tal leerlingen, oud-leerlingen en liefhebbers van buitenaf met een passie voor klassieke muziek. Er wordt steeds gezocht naar avontuurlijke programma’s. Zo duwden ze reeds auto’s op het podium, namen dj’s plaats achter de draaitafels of gingen ze aan de slag met ad-hoc instrumenten als ballonnen of luciferdoosjes.

Pieter Matthynssens

Pieter Matthynssens

Pieter Matthynssens is cellist en kunstwetenschapper. Samen met componist Stefan Prins is hij artistiek leider van het Nadar Ensemble, dat focust op werk van de jongste generatie nationale en internationale componisten. Matthynssens is dirigent van het symfonieorkest aan d’Academie Podium Sint-Niklaas en gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Componisten

Shalan Alhamwy

Shalan Alhamwy

Shalan Alhamwy is een veelzijdige kunstenaar met roots in Syrië en België. Hij is violist, componist, docent en fotograaf. Met een klassieke opleiding en een diverse muzikale achtergrond in westerse, Arabische en Turkse muziek, vermengt hij moeiteloos al deze stijlen in zijn muziek. Alhamwy treedt op met het Damast Duo en is artistiek directeur van het Jiraan Ensemble en Picea Orientalis.

Luc Brewaeys

Luc Brewaeys

Luc Brewaeys (1959-2015) was componist, dirigent en pianist. Hij werkte daarnaast als muziekregisseur bij de VRT-Radio. Zijn oeuvre omvat acht symfonieën, twee strijkkwartetten, kamermuziek en solowerken, electroakoestische werken alsook een (kamer)opera. Zijn muziek kan het beste worden omschreven als spectraal-symfonisch met lyrische accenten(voornamelijk in latere werken).

Tickets

Tickets gratis (wel te reserveren)

Symfonieorkest Academie Sint-Niklaas za 19 okt 2024 · 12:30
Bestel je meer dan 3 concerten? Kies ABO3+ voor 30% korting!
Bestel ABO3+

Locatie

STUK

Naamsestraat 96
3000 Leuven

De Lijn Plan je route
Parking Heilig Hart Naar de parking
STUK is rolstoelvriendelijk. Reserveer je voorbehouden plaats ten laatste twee weken op voorhand. Ter plaatste helpt een festivalmedewerker je verder Ga naar TICKETS voor meer info