Ga verder naar de inhoud

Festival 20·21

sep > okt 2024 / Transit 18-20 okt
open minds, open ears
Transit
Festival 20·21 is de jaarlijkse Leuvense hotspot voor klassieke muziek uit de 20e en 21e eeuw. Open oren ontmoeten er de klankrijkdom van te (her)ontdekken repertoire en muzikale geheimtips, of kunnen zich tijdens de Transit-driedaagse laten verrassen door begeesterende eigentijdse creaties.

TERUGBLIK

Festival 20·21 - 29.10.2023 Wald - Korpus Kwartet Zoete Waters, Oud-Heverlee

Slotconcert WALD tussen de bomen

De vier jonge hoornisten van het Korpus Kwartet gingen samen met componist Siebe Thijs aan de slag met de bestseller Het verborgen leven van bomen van boswachter Peter Wohlleben en dat leidde tot WALD. Dit mobiele concert kreeg in het bos aan de Zoete Waters in Oud-Heverlee en bijzonder feeërieke uitvoering!

Festival 20·21 – 26.10.2023 The Duke Story – I SOLISTI Grote Aula MTC Leuven

The Duke Story op Klara Classic

The Duke Story bracht een feestelijke kruisbestuiving tussen jazz en klassiek. Bohuslav Martinů, Ervín Schulhoff en Francis Poulenc raakten na de Eerste Wereldoorlog in de ban van de Amerikaanse jazz.
In The Duke Story combineren I SOLISTI hun werken met nieuwe composities van Erik Desimpelaere die zich liet inspireren door wereldbekende tunes van Duke Ellington. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor informatie over de op til zijnde concerten en alles wat daarrond beweegt: een artikel in de krant, een cursus, een gesprek, een beeldverslag...
of volg ons via
We gebruiken je email enkel voor het sturen van de nieuwsbrief. Meer info in onze privacy policy. Uitschrijven kan onderaan in elke nieuwsbrief.
Pieter Bergé

Voor veel muziekliefhebbers houdt de muziekgeschiedenis nog altijd op rond 1900. De muziek die daarna komt geldt vaak als vergezocht, ontoegankelijk en ongenietbaar.

Lees verder
Festival 20·21 - 10.10.2023  Eeuwig licht - Lets Radiokoor inleiding Jan Christiaens
Beeldreportage

Beeldreportages Concerten editie 2023

Sfeerbeelden

Lees verder